Voor u een fiscaal zo gunstig mogelijke oplossing bedenken, binnen de kaders van de wet- en regelgeving, daarin ligt voor mij dé uitdaging. Misschien onderneemt u al jaren, of bent u juist net met uw eigen bedrijf gestart en heeft u behoefte aan advies omtrent belastingen? Hoe gaat u factureren? Met welke belastingaangifte krijgt u van doen? Kunt u gebruik maken van bepaalde startersvoordelen? Wel of geen auto van de zaak? Er komt als (startende) ondernemer veel op u af. Neem gerust contact met mij op voor een gedegen advies.

Belastingen:

Inkomsten- en loonbelasting, omzetbelasting en vennootschapsbelasting. Ik regel uw aangiften en zorg ervoor dat u netjes op tijd aan uw fiscale verplichtingen voldoet.

Klantportaal

Aan de hand van een checklist die u via het klantportaal ontvangt, kunt u uw stukken uploaden. Vindt u het juist fijn om al uw paperassen langs te brengen, dan kan dat ook. Of u nu een ‘papieren’ of een digitale administratie voert, maakt voor mij niet uit.

Is een arbeidsongeschiktheidsverzekering duur?

Als zzp’er denkt u bij het woordje ondernemen waarschijnlijk aan hard werken, kansen zien en flexibel zijn. Maar wat als er iets gebeurt waardoor u uw werk niet meer kunt uitvoeren of voor langere tijd moet revalideren? Dit overkwam een klant van mij. Maandenlang was hij uit de roulatie. Gelukkig had hij een arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten waardoor financieel leed bespaard bleef.

Hoe heeft u dat geregeld? En is het geregeld?

Een ongeval kan iedereen overkomen. Ook u. Dan is het fijn als u goed verzekerd bent. Zéker als zzp’er. Want als u niet kunt werken, ligt uw bedrijf stil. En u wilt natuurlijk wel gewoon de boodschappen kunnen betalen. En in hetzelfde huis blijven wonen.
Het idee dat een arbeidsongeschiktheidsverzekering duur is, is dan ook maar de vraag. Hoeveel kost het u als u al die maanden geen inkomsten heeft? Zijn alle lasten dan nog te dragen?
Laat u goed informeren over de mogelijkheden. En neem contact met me op. Bent u een startende ondernemer? Neem dan ook een kijkje op: link naar het starterspakket.

Wat is de meest gunstige rechtsvorm voor uw bedrijf?

U wilt ondernemen, maar in welke vorm? Veel startende ondernemers beginnen als eenmanszaak. Als zij na de eerste drie jaar geen gebruik meer kunnen maken van de startersaftrek, is men geneigd over te stappen naar een BV. Maar is dat echt raadzaam?
En wat gebeurt er als u van rechtsvorm wijzigt?
Dit alles kan ik u tijdens een gesprek haarfijn uitleggen. Want dat een verandering van rechtsvorm fiscale en administratieve gevolgen heeft, dat staat vast. Als eenmanszaak zonder personeel betaalt u bijvoorbeeld alleen inkomsten- en omzetbelasting, terwijl u in een BV als directeur grootaandeelhouder inkomensbelasting betaalt, en vanuit de BV vennootschapsbelasting, omzetbelasting, loonheffing en eventueel dividendbelasting. Een eigenaar van een eenmanszaak heeft onder bepaalde omstandigheden recht op zelfstandigenaftrek, een BV heeft jaarrekeningverplichtingen. En bij een Maatschap of VOF gelden er weer andere juridische regels. Kortom, laat u goed voorlichten voordat u voor een rechtsvorm kiest, of van rechtsvorm wijzigt!

Zzp- starterskit- Voor de startende ondernemer.
Met startende ondernemers werken is leuk! Ze zijn razend enthousiast, bruisen van de ideeën en vastbesloten om van hun eigen onderneming een groot succes te maken. Over de administratie hebben ze vaak nog niet goed nagedacht, eerst maar eens knallen!
Herkent u zichzelf in dit startersprofiel? Dan bied ik u een startersbegeleiding aan, in de vorm van een compleet pakket, waarmee u het eerste jaar zorgeloos kan ondernemen en tevens uw financiële zaakjes prima op orde heeft.

Het starterspakket bestaat uit:

  • Een adviesgesprek over onder andere: de kleine ondernemersregeling, startersaftrek, pensioenopbouw, arbeidsongeschiktheid, etc.
  • Het opzetten van uw administratie. Wat is btw aftrekbaar? Hoe werkt het
    met bonnen, factureren en eventuele kilometeradministratie.
  • Aangifte omzetbelasting. Deze dien ik voor u in. (per kwartaal)
  • Aangifte inkomstenbelasting. Deze dien ik ook het eerste jaar voor u in,
    waardoor u als ondernemer aan uw verplichtingen voldoet.